OM JÄRNVÄGSKLUSTRET

Om oss

Järnvägsklustret i Västerås ekonomisk förening har vuxit och utvecklats sedan det år 2013 bildades som en samarbetsplattform för lokala och regionala företag inom tåg- och järnvägsindustrin. Klustret har idag 37 medlemsföretag som verkar inom tågtillverkning, komponent- och systemleverans, infrastruktur, ingenjörs- och utbildningskonsultation samt som är leverantörer av drift- och underhållstjänster.

Vi tror på kraften i innovation och teknologi för att driva hållbar utveckling inom järnvägsbranschen. Genom att arbeta för ökat samarbete mellan internationella järnvägskluster, medlemsföretag, universitet och forskningsinstitutioner strävar vi efter att främja forskning och utveckling av nya, hållbara järnvägsteknologier och lösningar.

Klustrets utgångspunkt, Västmanlands län, utgör en viktig utvecklingsnod med testspår samt flera större multinationella företag inom järnvägsforskning och -utveckling samt mindre företag.

Järnvägsklustret arbetar aktivt för att stärka klustersamarbeten och har under 2022 blivit klustercertifierade på EU-nivå samt var med och grundade Clusters of Sweden, en organisation som främjar samarbete och utveckling av kluster över branschgränserna. Vi har också deltagit i etableringen av ERCI (European Railway Cluster Initiative).

jarnvagsklustret-bronze-label

STYRELSE

Jarnvagsklustret-Margareta Berg

Margareta Berg

Ordförande | WSP Sverige

Jarnvagsklustret-Mikael Nilsson Hjorth

Mikael Nilsson Hjorth

Mälardalens Universitet

Henrik Tengstrand

HT Research and Innovation

jarnvagsklustret-John-Adolfsson

John Adolfsson

Stockholmskonsulterna

REGIONALA PARTNERS

jarnvagsklustret-partners-AR-logo

Automation Region

jarnvagsklustret-partners-ECC-logo

ECC

NATIONELLA & GLOBALA PARTNERS

jarnvagsklustret-partners-NIC-logo

Nordic Infracenter

jarnvagsklustret-partners-Swerig-logo

SWERIG

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats. Läs mer.