Laddar in

Nya vägar till automation, affärer och bättre lönsamhet i företag - frukostmöte med Do-tank

  • 07 feb

Automation Region bjuder tillsammans med Västmanlands styrkeområden (Välfärd & Hälsa, Energy Competence Center samt Järnvägsklustret) in till ett Frukostmöte med Do-tank.

Mikael Joki, vd på Eskilstuna ElektronikPartner AB (EEPAB), har utvecklat sitt företag med automation och samverkan som viktiga ledstjärnor. Under hela sin ”automations-resa” har han samverkat i olika FoI, Forskning och Innovationsprojekt, vilka haft avgörande betydelse för utveckling och affärsnytta.

Vi får ta del av Mikaels spännande ”resa” och hur det praktiskt kan gå till, regionalt som nationellt, med samverkan i innovationssatsningar som Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) och det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem.

Niklas Olsson från MITC och Magnus Svensson från Smartare Elektroniksystem berättar om sina roller i samarbetet. Vi får också en uppdatering om kommande utlysningar och hur man gör för att söka medel för att utveckla sitt företag!

Slutligen får vi några smakprov på intressanta kundcase – från Koenigseggs extrema sportbilar till EKG-utrustning och mjölktankar.

Varmt välkommen till ett frukostmöte om hur små och medelstora företag kan utvecklas och uppnå bättre produktivitet och lönsamhet genom automation och samverkan i FoI-projekt.

Delta också i vår Do-tank – en kort workshop där du med sakkunnig ledning får veta hur du kan ansöka om projektmedel och utveckla ditt företag och dina affärer genom samverkan i FoI-projekt. Vänligen markera i din anmälan om du vill delta i denna del.

Mer information, program och anmälan >>

Vid frågor vänligen kontakta
Karolina Winbo, processledare Automation Region
Tel: 021-10 73 77
E-post: karolina.winbo@automationregion.com

Mälardalen Industrial Technology Center, MITC, hjälper företag att utvecklas genom att matcha deras behov med högskolan. Genom samverkan, kunskapsöverföring, konkreta projekt, forskning och innovation hittar de nya sätt att ta sig an industrins utmaningar för att omsätta kompetens till konkurrenskraft.

Det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem arbetar i bred samverkan mellan branschföreträdare, forskningsinstitut och universitet för att öka konkurrenskraft och tillväxt i svensk industri. Varje år genomförs två utlysningar – en större för forsknings- och innovationsprojekt och en mindre för genomförbarhetsstudier.

Kommande aktiviteter

Järnvägsklustret forum - Kick Off

25 aug 07:30 - 08:45 Missa inte kick off-frukost 25e augusti!
Läs mer

B2B möten och kunskapsutbyte i Danmark

06 sep 08:00 - 08 sep 17:00 Utforska synergier mellan järnvägs-, rymd- och säkerhetsområdet.
Läs mer

InnoTrans Berlin

20 sep 08:00 - 23 sep 17:00 Järnvägsklustret finns representerat på plats på mässan.
Läs mer