I stark konkurrens med andra företag vann igår Järnvägsklustrets medlemsföretag D-Rail pris för mest innovativa SME vid ERCI Innovation Award på EXPO Ferroviara i Milano.

D-Rails lösning för molnbaserad statusinformation för järnvägsnät i realtid tog hem priset i stenhård konkurrens från andra medtävlare. Med hjälp av egenutvecklade innovativa IIOT sensorer och big data-analyser har D-Rail utvecklat ett snabbt och användarvänligt system för att ge molnbaserad statusinformation för järnvägsnät i realtid. Systemet gör det möjligt att agera innan det sker ett stopp eller en olycka, och kommer alltså att kunna bespara operatörer och tågresenärer onödiga kostnader och förseningar.

ERCI Innovation Award har instiftats för att lyfta fram innovationer som möter den europeiska järnvägens behov avseende gods- och persontransporter. ERCI, European Railway Clusters Initiative, är en sammanslutning av europeiska innovationsdrivna järnvägskluster.

– Vi är otroligt glada att D-Rail står som vinnare, säger Anna Wallén, verksamhetsledare för Järnvägsklustret i Västerås där D-Rail är medlemmar. Detta innebär stora möjligheter för företaget att nå ut med sina lösningar som ökar säkerheten och ser till att resenärerna kommer fram i tid. Vinsten befäster Sveriges roll som innovationsledande.