Laddar in

WEBBINARIUM: De första testerna på Tillberga/Tortuna testanläggning

  • 23 feb 13:00 - 14:00
  • Digitalt via Teams. Inbjudan skickas till anmälda deltagare.
Det finns ett regionalt och nationellt behov av test- och utbildnings­miljöer inom tågsektorn. För att möta detta behov arrenderar Järnvägsklustret spårsträck- ningen mellan Tillberga och Tortuna av Trafikverket.

EU-projektet Shift2Rail tar ett helhetsgrepp om järnvägens utveckling i Europa. Målet är att på ett hållbart sätt stärka den europeiska industrin, att skapa jobb och att utveckla järnvägssystemet för att möta morgondagens transportbehov.

Inom ramen för projektet, kommer de två första testerna att genomföras på test- anläggningen mellan Tillberga och Tortuna. Båda testerna sker i samarbete med Trafikverket

Vid webbinariet den 23 februari presenteras de två testerna närmare.

Projekt SWOC (Smart Wayside Object Controller)

Presenteras av Fredric Bonnevier, Alstom

Målet med projektet är att utveckla och testa en prototyp som möjliggör trådlös kommunikation mellan spårutrustning och signalanordningar. Man vill även reducera antalet kablar för kommunikation och för kraft samt öka tillgängligheten av diagnostiska data för att underlätta förebyggande underhåll. En annan viktig del i projektet är att åstadkomma energibesparing, till exempel förnybar kraft och objektvila.

Projekt In2Smart2

Presenteras av Krister Wolff, Chalmers tekniska högskola

Fokus i projektet ligger på tillståndsbedömning och smart underhåll. Tidigare har ett system utvecklats som möjliggör automatiserad robotinspektion och underhåll av järnvägen. Man vill nu vidareutveckla systemet, samt demonstrera arbetet genom att styra och kontrollera ett mindre spårbundet fordon.

Efter varje presentation finns utrymme för frågor.

OBS! Det går inte längre att anmäla sig till detta webbinarium.

Hör gärna av dig till Anna Wallén om du har några frågor.